U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Chinese voedingsleer stamt uit een tijd dat er geen commerciële belangen waren en mensen dichter bij de natuur stonden.

In onze tijd heeft de voedingsindustrie en hun reclamemakers teveel invloed op onze voeding.

Wetenschappers onderzoeken soms met verkeerde voorkennis en trekken daardoor verkeerde conclusies.

Bij Chinese voedingsleer gaat het niet om kortstondig een dieet volgen, maar bewust met voeding omgaan en vooral de juiste,   individuele keuzes maken.

Wat goed is voor de een is niet altijd goed voor de ander.

Iemand die uit balans is verliest vaak het vermogen om de juiste keuzes te maken of heeft een te beperkt aantal producten in zijn voedingspatroon waarin de juiste keuzes (noodzakelijke bio-actieve stoffen of combinaties) niet voorkomen. 


Vanuit de Chinese traditie is alle voeding ingedeeld in categorieën.

Enkele daarvan zijn:

-smaken:                 zout, zuur, bitter, zoet                                 en scherp
-kleur:                      zwart, groen, rood,                                 geel, en wit
-warmtegraad:         koud, verkoelend,                                 neutraal, verwarmend                                 en heet.

Alle voeding is in te delen in meerdere van deze categorieën en daarmee wordt het effect op lichaam en geest bepaalt.
Er zijn nog andere categorieën die dieper ingaan op de energetica van de mens.


Chinese kruiden hebben dezelfde indeling als voeding. De werking is krachtiger maar ze kunnen bij verkeerde dosering bijwerkingen hebben.
Er wordt altijd een mengsel gemaakt om bijwerkingen te neutraliseren en/of de werking van het meest doeltreffende kruid te versterken (synergisme).

In een nieuwe wetenschap, epigenetics, gaat men ervan uit dat een erfelijke belasting met "foute" genen niet noodzakelijkerwijs tot ziekte leidt maar dat omgevingsfactoren en voeding een rol spelen bij het wel of niet tot expressie komen van deze genen.
Deze visie zit volgens mij verweven in de Traditionele Chinese Geneeskunde leefregels en de aanpassingen van voeding.


Belangrijke regels:

⇒ eet zoveel mogelijk verschillende producten uit alle categorieën
⇒ begin de dag met een stevig ontbijt, eet s' avonds minder en ga slapen        met een lege maag.
⇒ vermijd de consumptie van: gefrituurde producten, e-nummers,
     industrieel bewerkt voedsel en melkproducten
⇒ eet niet als u gestrest bent.

 

Bescherm jezelf en de ander tegen Covid 19 en SARS 2.

Er is reeds lang bekend hoe het lichaam omgaat met virussen.

Gunstige effecten en daarmee jezelf grotendeels beschermen tegen gevolgen van dat virus is; een gezonde leefstijl eventueel aangevuld met voedingssuplementen (zinkmethionine vitamine c,d en genoeg Quercitine.

Met meer Zink in de cellen kan het virus niet de cel in kan en als dat wel gebeurd, wordt er minder van aangemaakt.

Zink komt voor in producten uit zee zoals vis en groente.(wakame, arame combu) en tevens in eieren. 

Om een verhoogd Zink gehalte in de cellen te krijgen(in het beginstadium van de infectie) zijn de stoffen; quercitine, voorkomend in uien en appels of supplement, van belang en het vrij te krijgen middel Broomhexine.

Een malaria middel Hydroxychloroqine werkt in lage dosering beter maar dit zal uw huisarts moeten voorschrijven. Ivermectine is ook een veelbelovende virusremmer. Onder invloed van het NHG zal uw huisarts waarschijnlijk deze middelen weigeren.

Wijs hem op het volgende: https://zelfzorgcovid19.nl/wp-content/uploads/2020/09/Brief-huisarts-en-bijlage-vs5-2.pdf

Het is in ieders belang om het virus voor te zijn zodat het niet kan muteren naar een volgende ziekteverwekker.

Een en ander is na te lezen op;

https://www.biospace.com/article/releases/covid-19-outpatients-early-risk-stratified-treatment-with-zinc-plus-low-dose-hydroxychloroquine-and-azithromycin-a-retrospective-case-series-study/

 

en met mij delen ook artsen deze kennis.

 

https://artsencollectief.nl/vroegbehandeling-onderzoeken-en-faciliteren/

 

 

 

Ron ten Westenend
Telefoon:    06-36133832
E-mail:       info@chinesegeneeskunst.nl