U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Traditionele Acupunctuur is het zetten van naalden op  acupunctuurpunten die het meest geschikt zijn voor een bepaalde klacht of onbalans. Acupunctuur moduleert energie om balans te herstellen, pijn te verminderen en te genezen. Acupunctuur werkt ook bij psychische problemen omdat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden zijn. 


Andere vormen van acupunctuur.
Schedel-acupunctuur is in de afgelopen decennia ontwikkeld. Uitermate geschikt om bij hersenbloeding of T.I.A schade te beperken.

De Franse arts Nogiër heeft met een team de oor-acupunctuur uitgebreid.
Beide vormen van acupunctuur combineer ik met de traditionele acupunctuur. Bij verslaving gebruik ik de oor-acupunctuur en bij hersenbloeding in de cortex (C.V.A en T.I.A.) maak ik gebruik van de schedel-acupunctuur. 
Voor een goed resultaat is het belangrijk bij deze vorm van C.V.A. en T.I.A. zo spoedig mogelijk met de behandeling te beginnen.

Japanse acupunctuur heeft een eigen diagnostiek (buik-) en iets andere behandel protocollen. 
De naalden worden daarbij meestal oppervlakkig gezet en energetisch gemanipuleerd.

 Soms is het verwarmen van acupunctuurpunten met moxa beter.

Moxa is een kruid waarvan de warmte bij verbranding (infra rood) diep doordringt in de weefsels voor een positief effect.

 

 

 

Ron ten Westenend 

telefoon: 06-36133832

info@chinesegeneeskunst.nl